Metric




Metric és una banda de rock canadenc fundada el 1998 a Toronto. La banda la constitueix la vocalista i teclista Emily Haines, el guitarrista James Shaw, el baixista Joshua Winstead i el baterista Joules Scott-Key. La banda va començar com un duo format per Haines i Shaw sota el nom de Mainstream (el qual seria reemplaçat després de publicar el seu primer treball titulat Mainstream EP). Winstead i Scott-key s'unirien a la banda el 2001.


Emily Haines i James Shaw es van conèixer el 1997. Tots dos van començar a compondre música sota el nom de Mainstream i aviat realitzarien el que seria el primer EP del duo: “Mainstream EP”. Poc després, el duo va canviar el nom a l'actual Metric en què segons Emily Haines va tenir la seva arrel en nom d'un so que havia compost James Shaw.


Pocs anys després, entre el 2000 i el 2001, començarien a gravar el que se suposa que seria el seu àlbum debut Grow Up and Blow Away. A causa de problemes amb la discogràfica Restless Record, l'àlbum es va veure ajornat i mai seria publicat amb aquesta discogràfica. No obstant això, aquell mateix any i amb la mateixa firma discogràfica, traurien el seu segon EP: “Static Anonymity EP”.


Poc després, a finals del 2001, s'integrarien a la banda el baixista Joshua Winstead i el bateria Joules Scott-Key. Aleshores, Metric, passaria de ser un duo amb un estil downtempo a una banda completa, incorporant un estil més propi d'una formació de rock.


Dos anys després, el 2 de setembre de 2003, publicarien sota Last Gang Records el seu àlbum de debut Old World Underground, Where Are You Now? el qual tindria una bona acollida al Canadà i amb el que aconseguirien la certificació d'Or. Publicarien dos anys després el seu segon àlbum d'estudi Live It Out. Aquest àlbum seria nominat al “Millor Àlbum Alternatiu” als Juno Awards del 2006 i per al 2009 obtindria la qualificació de Platí al Canadà.


Temps després la banda se separaria temporalment. Emily Haines continuaria com a artista en solitari publicant el 2006 l'àlbum “Knives Don't Have Your Back” sota el nom d'Emily Haines & The Soft Skeleton. Poc després publicaria amb Last Gang Records l'EP “What is Free to Good Home?” amb el mateix àlies. Paral·lelament, el baixista Joshua Winstead al costat del bateria Joules Scott-Key formarien el duet Bang Lime i publicarien el seu únic àlbum “Best Friends In Love” amb la discogràfica Last Gang Records el 2007.


Durant el breu descans de la banda, l'àlbum Grow Up and Blow Away, que havia estat gravat anys enrere, es veuria lleument modificat per ser publicat el 2007 de la mà de la signatura discogràfica Last Gang Records.


Els integrants de la banda es reagruparien un any després per publicar el 7 d'abril del 2009, el que seria el quart àlbum d'estudi de Metric, Fantasies. Tot i haver estat difós íntegrament sense l'ajuda de cap discogràfica, Fantasies aconseguiria un gran èxit venent més de 250.000 còpies en el seu primer any i guanyant-se la certificació de Platí a Canadà aquest mateix any. A més seria nominat als Polaris Music Prize de 2009 com a “Àlbum Canadenc de l'Any” i guanyaria el premi a “Àlbum Alternatiu de l'Any” als Juno Awards de 2010 com així també el guardó a “Millor Grup de l'Any”.


El 12 de juny de 2012 publicarien el seu cinquè àlbum d'estudi Synthetica.” Gràcies a aquest, l'àlbum s'alçaria amb tres premis als Juno Awards de 2013: “Àlbum Alternatiu de l'any”, “Productor de l'any” per a James Shaw i “ Recording Package of the Year” per a Justin Broadbent.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila