Peter Gabriel



Peter Brian Gabriel (Chobham, Surrey, Anglaterra, 13 de febrer de 1950) és un compositor, músic i activista anglès que es va fer famós com a cantant solista i flautista del grup de rock progressiu Genesis. Després de deixar Genesis, Gabriel va engegar una carrera en solitari amb èxit, amb "Solsbury Hill" com el seu primer senzill. El seu àlbum de 1986, So, és el seu llançament més venut i està certificat triple platí al Regne Unit i cinc vegades platí als Estats Units. El senzill més famós de l'àlbum, "Sledgehammer", va guanyar nou premis MTV conseguint un rècord en els MTV Video Music Awards de 1987 i, segons un informe de 2011, va ser el vídeo musical més vegades reproduït a MTV de tots els temps.


Més tard ha centrat els seus esforços i esmerçat molt de temps a la producció i promoció de la "world music", amb accions com l'organització del festival WOMAD (acrònim de World of Music, Arts and Dance (món de música, arts i dança)). Ha continuat centrant-se en la producció i promoció de música mundial a través de la seva etiqueta Real World Records. També ha estat pioner en els mètodes de distribució digital de música, cofundador d'OD2, un dels primers serveis de descàrrega de música en línia.


Gabriel també ha participat en nombroses causes humanitàries. El 1980, va llançar el senzill anti-apartheid "Biko". Ha participat en diversos concerts de beneficis pels drets humans, inclosa la gira de 1988 Human Rights Now! d'Amnistia Internacional i és cofundador de l'organització dels drets humans Witness (testimonis) el 1992.[3] Gabriel va desenvolupar The Elders amb Richard Branson, que va ser llançada per Nelson Mandela el 2007.


Gabriel ha guanyat tres Brit Awards inclòs el de millor músic britànic masculí el 1987, sis premis Grammy, tretze premis MTV Video Music, el primer premi Pioneer als premis BT Digital Music, el premi a tota una vida de la revista Q, el Premi Ivor Novello per tota una vida,,i el premi Polar Music. Va ser reconegut com a icona Broadcast Music, Inc. (BMI) als 57 Premis anuals de BMI de Londres per la seva "influència en generacions de creadors de música".


En reconeixement als seus molts anys d'activisme pels drets humans, va rebre el premi Home de Pau el 2006, i la revista Time el va nomenar una de les 100 persones més influents del món el 2008. AllMusic ha descrit a Gabriel com "un dels músics més ambiciosos i innovadors del rock, així com un dels més polítics". Va ser inclòs al Rock and Roll Hall of Fame com a membre de Genesis el 2010, i pel seu treball en solitari el 2014. El març de 2015, va obtenir un doctorat honoris causa per la Universitat d'Austràlia del Sud en reconeixement als seus èxits en música.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila