Poco



Poco és una banda de country rock nord-americana, impulsada originalment per Richie Furay i Jim Messina, després de la desaparició de Buffalo Springfield el 1968. El títol del seu primer àlbum, Pickin' Up the Pieces, fa referència precisament a la ruptura del grup Buffalo Springfield. Al cap dels anys, Poco ha anat modificant la seva formació i roman en actiu avui dia.


Durant l'enregistrament del tercer àlbum de Buffalo Springfield (Last Time Around), cadascun dels tres cantants principals del grup (Stephen Stills, Neil Young i Richie Furay) van gravar cançons en solitari. Un dels temes gravats per Furay, la balada country "Kind Woman", es va gravar amb el suport del productor i baixista Jim Messina i del guitarrista Rusty Young. Quan Buffalo Springfield va desaparèixer, Furay, Messina i Rusty Young van decidir crear el seu propi grup , enfocat cap a un country rock molt més evident.


La formació original del nou grup incloïa Furay (cantant i guitarra), Messina (guitarra i vocals), Young (pedal steel guitar, banjo, Dobro, guitarra, mandolina i vocals), George Grantham (bateria i vocals) i Randy Meisner ( baix i vocals). El grup va signar contracte amb Epic Records, que va adquirir a Atlantic els drets de Furay a canvi dels drets de Graham Nash per la seva època als Hollies (qui s'havia traslladat a Atlantic com a part de Crosby, Stills & Nash). principi, el nou grup es va anomenar "Pogo", com el personatge de còmic, però van haver de canviar el nom quan el creador de Pogo, Walt Kelly, li va posar objeccions.


El seu primer àlbum, Pickin' Up the Pieces (1969), va ser considerat per la crítica com un disc seminal del gènere. El crític Charley Walters li va concedir cinc estrelles (la màxima puntuació possible) en l'edició de 1979 de la Rolling Stone Record Guide, editada per Dave Marsh i John Swenson, encara que la puntuació es va reduir a quatre estrelles en l'edició revisada de 1983. No obstant, l'àlbum no va ser un èxit comercial, encara que es va situar al lloc #63 del Billboard 200.


Durant l'enregistrament d'aquest àlbum de debut, Meisner va deixar el grup com a conseqüència d'un conflicte amb Furay. Després d'una breu estada amb la Ricky Nelson's Stone Canyon Band, Meisner va ser un dels membres fundadors dels Eagles. Messina va assumir el baix fins que Timothy B. Schmit es va incorporar a Poc el setembre de 1969.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila