Queens of the Stone Age




Queens of the Stone Age (literalment en català "Reines de l'Edat de Pedra"), col·loquialment abreujat com QOTSA o QotSA, és una formació de rock estatunidenca de Palm Desert (Califòrnia). Formada l'any 1996, actualment compta amb el membre fundador Josh Homme (veu, guitarra, piano), els membres veterans Troy Van Leeuwen (guitarra, lap steel, teclats, percussió, segones veus), Michael Shuman (baix, teclats, segones veus) i Dean Fertita (teclats, guitarra, percussió, segones veus), i el recentment incorporat Jon Theodore (bateria, percussió).


La banda nasqué després de la separació de Kyuss,[1] l'anterior banda de Homme, i adoptà un estil musical dur i orientat als riffs. Des de llavors, el seu so ha evolucionat fins a incorporar un seguit d'estils i influències diferents, incloent col·laboracions amb el membre de ZZ Top Billy Gibbons i amb Mark Lanegan. L'estil del grup sovint es classifica dins del gènere de stoner rock, encara que el mateix conjunt ho refusa.


Fins avui, Queens of the Stone Age ha publicat set àlbums d'estudi i tres extended play. Ha estat nominada a sis Grammys: cinc pels temes «No One Knows», «Go with the Flow», «Little Sister», «Sick, Sick, Sick» i «My God is the Sun», i un per l'àlbum ...Like Clockwork.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila