Simply Red



Simply Red és un grup musical britànic de soul, pop i rhythm and blues, encara que també ha fet temes amb influències de gèneres com el reggae i el rock; han venut més de 55 milions de discos.


El grup va signar amb Elektra Records i va realitzar el seu primer àlbum, Picture book, amb el qual Simply Red es va col·locar al número 2 de les llistes angleses, en què es van mantenir durant 30 setmanes consecutives. Aquest LP contenia la versió de Valentine Brothers Money's too tight to mention i una composició de Mick al seu primer grup, The Frantic Elevators: Holding back the years. Aquests van ser els primers grans èxits del grup.


Al març de 1987 Simply Red publica el seu segon àlbum, Men and Women, un disc totalment soul, un estil molt del gust de Mick que contenia dues col·laboracions entre aquest i el compositor soul Lamont Dozier. El disc no va arribar al nivell de Picture book, tot i que va generar temes molt populars, com Ev'ry time we say goodbye.


Al cap de pocs mesos de la publicació de Men and Women, el guitarrista Richardson va abandonar el grup i va ser reemplaçat per Aziz Ibrahim, qui poc després també se'n va anar i va ser substituït pel brasiler Heitor T.P.


Simply Red va publicar un nou treball el febrer del 1989, sota el títol d'A new flame. Aquest àlbum va resultar ser un dels de major èxit de la banda i va ser disc d'or gràcies a la versió del tema de 1972 d'Harold Melvin & Blue Notes.


Aquest any la banda es va consolidar com el grup blanc de soul més important d'Anglaterra. Stars va ser un relatiu fracàs als Estats Units, però Something got me started i Stars van ser un gran èxit al Regne Unit, on va ser el disc més venut del 1991, ia Amèrica. Stars va vendre a tot el món vuit milions i mig de còpies, superant importants estrelles com Michael Jackson, U2 i Guns N' Roses. Altres temes destacats van ser Your mirror, For your babies i How could I fall.


Després de Stars, Bowers i Joyce van abandonar la banda, i s'hi van unir Shaun Ward al baix i Gota Yashiki a la bateria, a més del saxofonista Ian Kirkham.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila