Snow Patrol




Snow Patrol és una banda de rock alternatiu britànica fundada el 1994 i originària de les regions d'Irlanda del Nord i Escòcia.

El grup es va formar el 1994 a Dundee pel vocalista i guitarrista Gary Lightbody, i pel baixista i teclista Mark McClelland, dos estudiants d'Irlanda del Nord que es trobaven estudiant a la universitat de la ciutat. Més tard, el bateria John Quinn s'afegiria a la formació. El primer nom del grup era Polar Bear, però ho van canviar per Snow Patrol perquè una banda americana es deia igual. Amb el seu primer disc, Song for polarbears (1998), van aconseguir un èxit notable en l'escena alternativa del Regne Unit. Les variades influències del trio es deixaven sentir en aquest àlbum, que va rebre bones crítiques pel seu pop punk infecciós amb una inclinació a la distorsió.


Després de finalitzar els seus estudis, el trio es va instal·lar a Glasgow, a finals de 2000. El 2001 publiquen el seu segon àlbum, When it's all over we still have to clear up, que incorporava precipitats atacs de guitarres distorsionades, bateries efervescents i vertiginosos. Mentrestant, la banda va aconseguir un bon nombre d'admiradors. Durant tot aquest temps la banda no havia mantingut bones relacions amb la seva antiga discogràfica, passant a treballar amb la Fiction Records, un segell de Polydor. Anteriorment, el guitarrista Nathan Connolly s'havia incorporat al grup.


Com a quartet van treure Final Straw (2004), un tercer disc que va ser candidat a un premi Mercury com a millor disc aquest mateix any. Aleshores la banda està a punt per embarcar-se en la seva primera gira pels Estats Units. Al mateix temps es reeditava l'àlbum Final Straw al Regne Unit, que la primera setmana va entrar directe al número tres a les llistes de vendes.


El 2005 el baixista Mark McClelland va deixar el grup. Paul Wilson, que havia col·laborat amb la banda anteriorment, el va substituir. El teclista Tom Simpson, que també hi havia col·laborat, també es va incorporar al grup. Aquell mateix any van actuar com a artistes convidats al costat de The Killers en algunes ciutats d'Europa al Vertigo Tour, gira d'U2.


Al maig de 2006, Snow Patrol va versionar la cançó de John Lennon "Isolation", per donar suport a una campanya d'Amnistia a internet, que demanarà justícia per al Sudan. La idea de la campanya era portar davant de la justícia els criminals de guerra causants de la violació massiva de dones a Darfur. Bono, d'U2, va ser qui va convidar Snow Patrol a ajudar a la campanya. Al vídeo difós per internet, mentre sona la cançó, es poden veure entrevistes a gent de Darfur per passar després a una intervenció de l'actor nord-americà Don Cheadle. Després de veure el vídeo, es poden fer donacions o enviar una targeta electrònica al Ministeri de Justícia del Sudan.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila