The Hollies




The Hollies és una banda de rock britànica formada a Manchester en 1962, encara que la majoria dels integrants de la banda eren de l'est de Lancashire. Coneguts pel seu estil vocal distintiu, es van convertir en un dels principals grups britànics dels anys 1960 i 1970. Van gaudir d'una considerable popularitat en molts països, encara que no van aconseguir gran èxit en les llistes dels Estats Units fins a 1966. Són un dels pocs grups britànics dels primers anys seixanta, juntament amb els Rolling Stones, que mai s'han dissolt i continuen gravant i interpretant. En reconeixement als seus èxits, els Hollies van ser incorporats al Saló de la Fama del Rock and Roll el 2010.


El quintet de Manchester va estar molt influenciat per The Everly Brothers. És ben sabut que les seves harmonies de tres parts rivalitzen amb aquelles de The Beach Boys. Destaquen a més les guitarres melodioses, les melodies contagioses, el ritme una miqueta jazzístic, i una imatge neta però escandalosa. Van ser anomenats els "Everly Brothers Britànics".


The Hollies són un dels grups més reeixits de rock de la Invasió Britànica, fenomen del mercat musical. Al llarg de la seva carrera van tractar d'enfilar-se cap als rumbs del Folk-rock i lleugerament en els sons psicodèlics com pot apreciar-se en la seva evolució musical a través del pas del temps.


El seu reconeixement per part de les masses està generalment limitat (especialment a Amèrica del Nord) a una selecció de potser una dotzena de cançons reeixides, des de 1964 ("Just One Look") fins a 1974 ("The Air That I Breathe"). En realitat la seva història fonogràfica va començar en 1963 i comprèn més de 350 cançons, una àmplia dotzena d'àlbums, Extended Plays i senzills a través d'una carrera de 33 anys.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila