The Impressions



Jerry Butler i Curtis Mayfield es van conèixer cantant al mateix cor de l'església a Chicago. Després de cantar en un grup de gospel local, tots dos es van unir a un grup de doo-wop anomenat "The Roosters" (Los Gallos) el 1957, amb altres membres originaris de Chattanooga, Tennessee, com Sam Gooden, Richards Brooks i el seu germà Arthur BRooks. Per 1958, The Roosters van tenir un nou manager em Eddie Thomas, un enregistrament amb Vee-Jay Records i un nou nom: "Jerry Butler & the Impressions".


El primer senzill del grup va ser el 1958 amb "For Your Precious Love", que va arribar al N°11 a les llistes pop nord-americanes i N°3 a les llistes de R&B. No obstant, poc després del llançament del hit de R&B Top 30 "Menja Back My Love", Butler va deixar el grup per iniciar reeixida carrera en solitari. Després d'una breu gira com a guitarrista ara amb Butler en solitari, Curtis Mayfield va arribar al grup com el nou cantant i compositor principal i Fred Cash el qual va tornar i era un membre original de Roosters, va ser nomenat com el nou cinquè membre.

Mayfield va escriure un bon nombre de hits per a Butler en solitari i va utilitzar els diners per aconseguir que the Impressions es mudessin a Chicago, Illinois. Aquí aconsegueixen un nou acord amb ABC-Paramount Records el 1961 alliberant el seu primer senzill sense Butler. Aquest senzill "Gypsy Woman", va ser el seu més gran èxit en aquesta data, arribant al N°2 a les llistes de R&B i el N°20 a les llistes pop. Senzills successius no van ser reeixits com el senzill reeixit "Gypsy Woman" per la qual cosa Richard i Arthur Brooks van abandonar el grup el 1962.


The Impressions van tornar a Chicago com un trio i sota el productor Johhny Pate, qui va ajudar a elevar el seu so ia crear un so més ufanós de soul per al grup. El resultat va ser "It's All Right", que va vendre un milió de còpies el 1963, disc d'or i arribant al topall de les llistes de R&B i arribant al N°4 de les llistes pop, sent un dels grups que signaven les seves cançons . "It's All Right" i "Gypsy Woman" van ser els èxits del primer LP de the Impressions, titulat The Impressions el 1963.


Per a 1964 el primer premi Negre per a Mayfield per les seves composicions "Keep on Pushing", la qual va arribar al Top 10 en ambdues llistes de Billboard, Pop i R&B, arribant al N°10 a la llista Pop. Aquest va ser el títol utilitzat per nomenar a l'àlbum, el qual va arribar al Top 10 en ambdues llistes. Les composicions futures de Mayfield van presentar un increment en la consciència social i política, incloent el següent any amb un èxit més gran i el grup va ser més conegut per aquesta cançó, amb influència gospel "People Get Ready", arribant al 3r lloc a les llistes de R&B i el N°14 a les llistes pop.


La gran carrera del grup es va estendre per 60 anys al moment del seu retir l'any 2018. Després de la sortida del grup, la banda va perdre en rellevància, no en va el grup inclòs el 1991 al Rock and Roll Hall of Fame.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila