The Notorius B.I.G.



Christopher George Latore Wallace (Nova York, 21 de maig de 1972 - Los Angeles, Califòrnia, 9 de març de 1997), també conegut com a Biggie Smalls (àlies que va prendre d'un elegant gàngster de la pel·lícula Let 's Do It Again de 1975), Big Poppa (el seu sobrenom en les seves cançons), Frank White (de la pel·lícula King of New York) i el més conegut de The Notorious BIG (Business instead of Game) va ser un dels millors rapers de tots els temps.


Nascut a Brooklyn, Nova York, de jove traficava amb drogues a Bedford-Stuyvesant. Després de deixar la seva vida de criminal, va decidir fer-se raper. Va llançar el críticament aclamat àlbum Ready To Die el 1994 i va esdevenir la figura central del rap de la Costa est, que tant rivalitzava amb la Costa oest, liderada en aquest cas per Tupac Shakur. La seva carrera va estar marcada per les contínues disputes entre Bad Boy Records i Death Row Records, i no obstant això, fins que va morir el 1997, The Notorious BIG ha estat celebrat com una llegenda del hip hop. El seu doble disc Life After Death, llançat poc després de la seva mort, és l'àlbum de hip hop que, fins ara, més ha venut en tots els temps, amb 28 milions de còpies.


És considerat com un dels millors rapers de la història. Biggie és recordat pels seus raps i el seu freestyling, i sobretot pel seu flow que el feia únic. També va ser pioner del mètode cada vegada més popular de no escriure les líriques sobre el paper.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila