The Pogues



 The Pogues és una banda de rock anglo-irlandesa, sorgida a principis dels anys 1980.


Apareix els anys posteriors al sorgiment del moviment punk, i barreja a parts iguals aquest gènere amb la música tradicional irlandesa. El nom originari del grup era Pogue Mahone (Pog mo thóin en irlandès, que significa Bésame el cul) i va ser format per Jem Finer, Spider Stacy i Shane MacGowan. Tots tres escoltaven vells discos de música irlandesa i van decidir fer les seves pròpies versions de temes tradicionals. Finalment editen el primer treball i la companyia discogràfica els imposa canviar-se de nom a The Pogues.


Grup amb fama de gresquers i borratxos, aconsegueixen anar fent-se un espai en els ambients musicals, no només per la música sinó per les bronques als seus concerts i els desacords amb la discogràfica. Els problemes del seu cantant i líder Shane MacGowan amb l'alcohol el fan passar diverses vegades per centres per desintoxicar-se de la seva alcoholèmia creixent, és l'època en què editen els seus discos més cèlebres, fins al disc Hell's Ditch (1990).


En 1991, parteixen de gira per a Estats Units sense Shane MacGowan, expulsat del grup, que inicia una carrera al costat d'una nova banda anomenada Shane MacGowan & The Popes. D'altra banda, a la banda s'hi incorpora Joe Strummer, l'exlíder de The Clash. Durant els 90 graven encara un parell de discos més amb Spider Stacy de vocalista, però a meitat de la dècada el grup es dissol.


El 2001 la banda es reuniria de nou, donant concerts de forma regular i publicant diversos discos en directe i recopilatoris, encara que sense produir ja cap àlbum d'estudi nou.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila