The Stone Roses

 



The Stone Roses va ser una banda originària de Manchester, Regne Unit, una de les més representatives del moviment Madchester de finals dels vuitanta.


La seva música es va caracteritzar per tenir atractives melodies 'beatlesques' combinades amb el so dance beat de l'època. Amb tot just un parell de senzills van obtenir una aurèola de culte, i la premsa especialitzada els va tractar amb reverència. La banda només va arribar a editar dos discos –The Stone Roses (1989) i Second Coming (1994)– abans de separar-se per problemes entre els seus integrants.


El 1995 el baterista, Reni, va sortir voluntàriament de la banda, i l'1 d'abril del 1996 va renunciar el guitarrista, John Squire, que no va suportar les discussions amb la resta dels seus companys (especialment amb Brown). El guitarrista Slash es va proposar com a substitut de Squire, però la seva oferta va ser rebutjada per Ian Brown.2 Al reemplaçament de Squire va arribar el guitarrista de sessió Aziz Ibrahim. Després d'uns xous desastrosos al Festival Internacional de Benicàssim i al Festival de Reading, Mani i Brown van decidir acabar amb la banda l'agost del 1996.


Després de la separació, Ian Brown va iniciar una carrera solista, mentre que Squire va formar els Seahorses i Mani es va unir a Primal Scream. De Reni, el primer a abandonar la banda, poc es va saber fins que recentment va anunciar la formació d'una nova banda anomenada "The Rub". Ian segueix mantenint contacte i amistat amb diversos integrants de la banda, que també han estat col·laboradors dels seus projectes com a solista.


El 18 d'octubre del 2011, en una conferència de premsa realitzada en un hotel de Londres, la banda va anunciar el seu retorn després de 15 anys de separació. Amb els quatre integrants originals de la banda, The Stone Roses va tocar tres xous a la seva ciutat natal, els dies 29 i 30 de juny i l'1 de juliol de 2012. A més, van ser caps de cartell al Festival Internacional de Benicàssim de 2012. Els músics van parlar de la idea de fer un nou disc i una gira mundial.



The Stone Roses en viu a Dublín, Irlanda, durant la seva gira de reunió el 2012.

El 8 i 9 de juny del 2012, la banda va oferir els dos primers concerts de la seva nova etapa a la sala Razzmatazz de Barcelona. Abans, el 23 de maig, havia ofert un breu xou d'11 cançons a Warrington, Regne Unit, en què va tocar la majoria de cançons que formaran part del setlist de la nova gira.


El 24 de gener de 2013 van ser anunciats com a caps de cartell del Festival de Música i Arts de Coachella Valley 2013, juntament amb bandes com Blur, Phoenix i Red Hot Chili Peppers.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila