The Verve




The Verve és una banda britànica de Britpop dels anys noranta, originalment formada a Wigan, Anglaterra, el 1989 pel vocalista Richard Ashcroft, el guitarrista Nick McCabe, el baixista Simon Jones i el bateria Peter Salisbury.


Va ser un dels grups britànics més importants de la dècada dels noranta, que va resistir discussions, problemes de salut, addiccions a les drogues i diversos plets judicials. El 1997, després del seu llançament més reeixit, els problemes creatius que van sorgir entre Ashcroft i McCabe van dur-los a separar-se el 1999.


The Verve (anomenats originalment només Verve) es va formar a la ciutat de Wigan el 1989. Liderats pel cantant Richard Ashcroft, la banda va començar a tenir un cert renom a principis de 1991 per l'habilitat de captivar audiències amb les seves aptituds i textures musicals. Com que els membres compartien gustos per a The Beatles, Pink Floyd, Funkadelic, el Krautrock i la psicodèlia, van signar per Hut Records i el seu EP de debut, Verve EP es va convertir en un gran èxit, que va impressionar el públic pel treball de guitarra etèria de Nick McCabe i el seu rock espacial psicodèlic. L'àlbum, amb la portada del dissenyador Brian Cannon, va ser publicat la tardor de 1992 i va produir els senzills "All in the Mind", "She's a Superstar" i "Gravity Grave".

El primer àlbum de llarga durada de la banda, A Storm in Heaven (1993), va ser produït pel productor de Britpop John Leckie, i va ser un èxit de crítica (tot i que el públic no hi va donar suport).


El segon senzill, "Slide Away", va arribar al més alt de les llistes d'indie rock. La banda va tocar al festival de rock alternatiu Lollapalooza, el 1994. La gira va ser desastrosa per al grup, ja que Ashcroft va haver de ser hospitalitzat a causa de la deshidratació que li va causar una sobredosi d'èxtasi i Salisbury va ser arrestat per destrossar una habitació d'hotel a Kansas. Després de la gira, la discogràfica de jazz Verve va demandar la banda per infringir el copyright i va forçar el grup a canviar el nom a The Verve.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila