The Zombies




The Zombies és una banda anglesa de rock, formada el 1960 a St Albans, i està integrada per Colin Blunstone, Rod Argent, Paul Atkinson, Chris White i Hugh Grundy.

Tot i que mai van aconseguir la fama d'altres bandes britàniques, The Zombies són considerats un dels favorits de la crítica pels seus complexos arranjaments musicals i l'harmonia de les seves veus. Alguns dels seus grans èxits van ser "She's Not There", "The Way I Feel Inside", "Tell Her No" i "Time Of the Season".


Si bé la Gran Bretanya no va acabar mai de cedir davant dels seus encants, l'acollida que rebien als EUA va fer que passessin més temps girant allà que al seu país natal. Una de les raons del seu notable èxit a Amèrica eren les seves versions de Gershwin, com Summertime No obstant això, van acabar desplaçats pel renaixement al nou continent del folk de la mà de Bob Dylan, i en menor mesura els Byrds. El primer encant que van tenir per als nord-americans va ser el seu so a mig camí entre la invasió britànica i el jazz popular, barrejant-se amb matisos simfònics i harmònics que es diferenciaven clarament de les arrels blues d'altres agrupacions britàniques populars com The Rolling Stones o The Yardbirds.


El seu disc de 1968 Odessey and Oracle és actualment considerat un dels millors discos de l'època, així com un . La revista Rolling Stone el va situar al lloc 100 de la seva llista Els 500 Millors Àlbums De Tots Els Temps. Quan aquest es va publicar la banda ja s'havia dissolt, a causa no només de les tensions entre els dos principals compositors, sinó també que no trobaven el seu mercat sent ells un grup principalment de senzills i davant l'auge del LP. El senzill Time Of The Season es va convertir ràpidament en un hit, arribant al lloc 3 a les principals llistes. A causa de l'inesperat èxit de la cançó ia la separació de la banda, una empresa nord-americana anomenada Delta Promotions es va atrevir a presentar dues bandes amateurs als EUA que pretenien ser els originals The Zombies. Molts fanàtics van assistir il·lusionats als improvisats concerts de les bandes, emportant-se una gran decepció. Finalment, el baixista White va declarar a Rolling Stone el 1969 que la banda estava dissolta i que els grups que giraven amb el seu nom només pretenien aprofitar-se dels fanàtics i arruïnar la reputació dels britànics.


Cadascun dels membres va iniciar les seves carreres com a solistes, sent la carrera de Rod Argent la més reeixida amb la seva nova formació Argent.


Després de breus i esporàdiques reunions, Argent i Blunstone es van reagrupar com The Zombies el 2001. Aquesta nova formació que va incloure diversos músics de sessió com Airey o Rodford, va emprendre diverses gires i públic alguns àlbums, entre ells As Far As I Can See.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila