Ana Torroja



Ana Torroja Fungairiño, III marquesa de Torroja (Madrid, 28 de desembre de 1959), més coneguda com Ana Torroja és una cantant espanyola. Va ser la vocalista de la banda Mecano, que formava amb els germans José María i Nacho Cano. Va iniciar la seva carrera a la música, el 1977, amb el grup, que es va dissoldre després d'onze anys.


És la més gran de sis germans: Celia, Yago, Laura, Javier i Carlos. El seu pare, José Antonio Torroja Cavanillas, II marquès de Torroja, era un prestigiós enginyer de camins, igual que el seu avi Eduardo Torroja Miret, I marquès de Torroja, i potser el major especialista mundial del seu temps en construcció en formigó. La seva mare, Maria del Carmen Fungairiño Bringas, infermera i mestressa de casa, a qui Ana estava molt unida, era germana del conegut i polèmic fiscal Eduardo Fungairiño, i va morir el 26 de setembre de 1985, quan Ana tenia vint-i-quatre anys i Mecano estava al cim del seu èxit.


Va començar la seva etapa escolar en un liceu bilingüe a El Viso (barri de Madrid), relativament proper a casa seva familiar d'aleshores, al carrer Raimundo Fernández Villaverde. Posteriorment, va estudiar en un col·legi de la Teresianes. Sent una nena, explica que cantava, a canvi d'una galeta, el fred Jacques. El seu pare tocava bé el piano; i, en general, es pot dir que els Torroja estaven en contacte amb la música a través dels seus pares i avis.


Ana i José María Cano es van conèixer en una festa que se celebrava als apartaments Tiuna, prop del madrileny passeig de l'Havana, cap a l'any 1974, i tots dos adolescents (14-15 anys aproximadament). Al principi, José María es va sentir més atret per la germana menor d'Ana, Celia. Tot i això, al cap de poc temps de conèixer-se, van començar a viure una relació amorosa d'adolescents que va durar uns tres anys, segons tots dos han manifestat en algunes entrevistes; probablement fins al trasllat de Josep Maria a València, després de l'estiu del 1977.


Després d'aquell estiu del 77, Ana va començar la carrera d'Econòmiques, que posteriorment va abandonar cap al 1980, després de dos cursos acadèmics, coincidint amb els orígens de la seva carrera musical.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila