Anita Baker



Anita Baker (Toledo, Ohio; 26 de gener de 1958) és una cantant nord-americana de soul. Influïda pel rhythm and blues, jazz, gospel i pop tradicional. Ha estat guanyadora de vuit premis Grammy.


Tot i que nascuda a Toledo, quan tenia dos anys, la seva mare la va abandonar i va ser criada per una família adoptiva a Detroit, Míchigan. Quan Baker tenia 12 anys, els seus pares adoptius van morir i la seva germana adoptiva es va encarregar de la criança. A Detroit va créixer com a persona i des del musical, on va aprendre a cantar mentre escoltava, entre d'altres, cantants de jazz com Sarah Vaughan, Nancy Wilson i Ella Fitzgerald.


Als dotze anys va començar a cantar en un cor gospel i als setze cantava amb diversos grups locals. El 1975, va signar amb el grup Chapter 8, que aviat va aconseguir un contracte amb Ariola i va publicar un disc el 1979; no obstant això, en ser Ariola succionada per Arista, aquesta va prescindir dels serveis d'Anita. Després de diversos treballs menors a Detroit, el 1982, Otis Smith, executiu que havia treballat amb Chapter 8, la va animar a unir-se a la seva nova companyia Beverly Glen. Es va traslladar a la Costa Oest i va gravar el seu primer disc, The Songstress, el 1983. Sense ser un gran èxit, va ajudar Anita a consolidar una posició al mercat musical, cosa que va resultar en el seu contracte per Elektra el 1985. Durant els anys vuitanta es va establir com una presència essencial en el panorama musical als Estats Units. 

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila