Antònia Font



Antònia Font és un grup de música mallorquí, fundat el 1997, que es caracteritza per la seva música festiva i per les seves lletres humorístiques i fantasioses. Entre els temes de l'univers creatiu d'Antònia Font destaquen, especialment, l'espai, l'astronomia i tot el que es relaciona amb l'astronàutica, encara que també l'ambient més quotidià i proper, que estableix un joc constant entre una perspectiva local, global i universal o còsmica del món. Habitualment se'ls classifica com a grup de pop, tot i que els components manifesten que en el moment de compondre les cançons no tenen «prejudicis d'estil», i les cançons són quelcom que, sovint, sorgeix espontàniament. El compositor dels temes és el guitarrista del grup, Joan Miquel Oliver, que també edita discs en solitari i escriu lletres d'altres grups, com ara Fora des Sembrat.


El 28 de novembre de 2013 el grup va anunciar la seva dissolució deixant enrere 16 anys de carrera musical. El maig del 2021 van aparèixer diferents pistes que especulaven sobre el retorn del grup mallorquí, com per exemple un cartell del festival de música barceloní Primavera Sound amb el títol «Alegria!» que coincideix amb una de les cançons més populars del grup.


El 19 de juny del 2021 es va confirmar la notícia del retorn del grup, i el 17 de desembre publicà «Un minut estroboscòpica», l'avançament del que seria el seu primer àlbum musical després d'onze anys de silenci discogràfic i de vuit separats com a banda.


Han circulat diverses versions i llegendes sobre l'origen del nom del grup. Sempre que s'ha demanat al grup sobre el seu nom, han respost que es deu a una companya d'universitat que els va acompanyar durant el període de formació. Expliquen que es va alegrar molt quan van decidir posar-li el seu nom a un grup format només per homes. Finalment, al programa Bestiari Il·lustrat del Canal 33, Joan Miquel Oliver va revelar que, com que eren un grup de cinc homes, els feia gràcia que el grup dugués un nom de dona, i el més sonor dels noms de les companyes de la facultat era Antònia Font, que a més va aparèixer per primer cop en públic en aquell programa.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila