Barry Ryan



Barry Sapherson (Leeds, Yorkshire, 24 d'octubre de 1948-28 de setembre de 2021)1, conegut artísticament com Barry Ryan, va ser un cantant de pop britànic que va arribar a l'èxit mundial amb el tema "Eloise" el 1968.


Va néixer a Leeds el 1948, fill de la cantant pop Marion Ryan i de Lloyd Sapherson. Entrats els anys 60, es va llançar com a cantant i va compartir en un inici l'escenari amb el seu germà bessó Paul, un compositor talentós.


El duo Ryan va aconseguir un modest èxit en el seu inici amb temes com Don't Bring Me Your Heartaches, però aviat va començar a arribar la fama, amb temes com Have Pity on the Boy i Missy, Missy (1966). No obstant la pressió a què estaven sotmesos causa que Paul surti del duo; l'estrès a què està sotmès és molt gran i els atacs d'ansietat i nerviosisme el van portar a convertir-se en el compositor del seu germà. El seu més gran èxit, va ser "Eloise" que va arribar al número 1 al Regne Unit a finals de 1968. Aquesta cançó va tenir una gran acceptació a Mèxic i Llatinoamèrica en dues versions: l'original que era en idioma anglès i la versió en espanyol, interpretada pel grup mexicà de "Johnny Dínamo i els Leos" la qual va ser molt popular el 1969.


Ryan va gaudir de gran acceptació a Alemanya, va gravar diversos temes en alemany i probablement va ser el país on va tenir més èxit, més que al Regne Unit fins i tot.


A mitjans dels 70 Barry Ryan es va retirar de la música; el grup The Damned va interpretar una versió d'Eloise, el tema més famós de Barry. El cantant pop espanyol Tino Casal faria el mateix el 1987 (Àlbum, Llàgrimes de cocodril), reportant-li igualment un gran èxit.


El 1990 es va llançar un disc amb els grans èxits de Barry compostos pel seu germà Paul, que va morir el 1992 a causa de càncer.


Barry Ryan va participar en una gira pel Regne Unit el 2003 i va ser aquesta la seva última actuació, ja que des de llavors es va retirar del tot del negoci musical.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila