Bloc Party




Bloc Party és un grup britànic d'indie rock, compost per Kele Okereke (cantant, guitarra rítmica), Russell Lissack (guitarra principal), Justin Harris (baix, sintetitzadors, cors, glockenspiel) i Louise Bartle (bateria, cors). Harris i Bartle, van reemplaçar Gordon Moakes i Matt Tong al baix i la bateria, que van deixar la banda el 2015 i 2013, respectivament. La seva música ha estat relacionada amb bandes com The Cure, Mogwai, Siouxsie And The Banshees, i recentment se'ls ha relacionat amb Radiohead.


La banda va ser formada al Festival de Reading el 1999 per Okereke i Lissack. Moakes es va unir a la banda després de respondre a un avís a la revista NME, mentre que Tong va ser escollit a través d'una audició. Okereke li va donar una còpia del demo "She's Hearing Voices" al DJ Steve Lamacq de la BBC Ràdio 1 i al cantant de Franz Ferdinand, Alex Kapranos.


El febrer del 2005 la banda va llançar el seu primer disc, Silent Alarm, el qual va ser aclamat per la crítica i nomenat Àlbum Indie de l'Any als Premis PLUG del 2006, així com Àlbum de l'Any de la revista NME el 2005. Amb l'èxit d'aquest disc, el 2007 van llançar el seu segon àlbum d'estudi A Weekend in the City, el qual va arribar a ser número dos a l'UK Albums Chart, i número 12 al Billboard 200. L'agost de 2008, la banda va llançar el seu tercer disc, Intimacy, arribant al número 8 a l'UK Album Chart i al número 18 al Billboard 200 en la seva setmana de llançament. Posteriorment, a l'octubre del 2009, la banda es va prendre un descans i els membres es van enfocar en els seus projectes alterns, reunint-se el setembre del 2011, i poc després van llançar el seu quart disc, Four, el qual va entrar en tercera posició a l'UK Albums Chart. Fins al maig del 2012, Bloc Party ha venut dos milions de discos mundialment.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila