Carlos Gardel



Carlos Gardel va ser un cantant, compositor i actor de cinema nacionalitzat argentí el 1923. És el més conegut representant (del gènere) en la història del tango. Iniciador i màxim exponent del tango cançó, va ser un dels intèrprets més importants de la música popular mundial a la primera meitat del segle xx,4 per la qualitat de la seva veu, per la quantitat de discos venuts (com a cantant i com a compositor ), per les seves nombroses pel·lícules relacionades amb el tango i per la seva repercussió mundial.5


No hi ha unanimitat sobre el lloc i la data del naixement. La hipòtesi uruguaiana sosté que va néixer a Tacuarembó (Uruguai), un 11 de desembre entre 1883 i 1887. La hipòtesi francesista sosté que va néixer a Tolosa (França) l'11 de desembre de 1890. Hi ha unanimitat en el fet que va viure a Buenos Aires i es va nacionalitzar argentí el 1923. Va morir el 24 de juny de 1935 a Medellín, Colòmbia, en un accident aeri.


La persona i la imatge de Gardel han estat objecte d'idolatria popular, especialment a l'Argentina i l'Uruguai, col·locant-lo en un lloc de mite i símbol cultural que encara manté la vigència.


El 2003 la veu de Gardel va ser registrada per la Unesco al programa Memòria del Món, dedicat a la preservació de documents pertanyents al patrimoni històric dels pobles del món. Alhora, es fa al·lusió a la seva veu i el seu record amb la frase "cada dia canta millor".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila