Cecília



Evangelina Sobredo Galanes, més coneguda com a Cecília (Madrid, 11 d'octubre de 1948; Colines de Trasmonte, 2 d'agost de 1976), va ser una cantautora espanyola. La seva carrera artística va ser curta, però va aconseguir gran popularitat amb cançons com «Un ramet de violetes», «La meva estimada Espanya», «Dama, dama» o «Amor de mitjanit», que van aconseguir ser un èxit a Espanya a la dècada dels 70s. Va morir en un accident automobilístic als 27 anys, quan estava al cim del seu èxit.


Va néixer a El Pardo l'11 d'octubre de 1948. Com una dels vuit fills del militar i diplomàtic espanyol José Ramón Sobredo i Rioboo (1909-1990) i María Dolores Galanes Saavedra (4 d'octubre de 1917-1 de febrer de 2013) , va tenir una infància itinerant (Regne Unit, Estats Units, Portugal, Algèria, Jordània) i una educació cosmopolita: va aprendre a parlar en anglès al mateix temps que en espanyol. Per això les seves primeres lletres com a cantautora van ser en aquests dos idiomes igual, encara que finalment es va decantar per l'espanyol.


Es va educar amb una monja nord-americana que la va animar a tocar la guitarra ia cantar a festes de final de curs. De tornada a Espanya, va començar i va abandonar els estudis de dret, perquè va decidir dedicar-se completament a la música ia compondre les seves pròpies lletres amb una qualitat poètica i literària per sobre del que és habitual en el seu temps.


La seva lírica està vinculada a l'existencialisme ia la cançó de protesta feminista1. Va mantenir una relació sentimental amb el també músic Luis Gómez-Escolar, amb qui va col·laborar en alguns treballs.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila