Cornershop



Cornershop és una banda d'indie rock britànica formada a Leicester el 1991 per Tjinder Singh (cantant, compositor i guitarra), el seu germà Avtar Singh (baix, veu), David Chambers (bateria) i Ben Ayres (guitarra, teclats i tambura). Els primers tres havien estat anteriorment membres de la banda General Havoc. El nom del grup es va originar a partir d'un estereotip referent als asiàtic-britànics que solen ser propietaris de les botigues de la cantonada. La seva música és una fusió de música índia, britpop, i música electrònica.


Tjinder Singh va néixer a Wolverhampton i va formar la banda General Havoc mentre era un estudiant del Politècnic de Lancashire el 1987.2 Es va traslladar a Leicester, on un germà i germana vivien, i va formar Cornershop el 1991 juntament amb el seu germà Avtar, David Chambers i Ben Ayres , mentre treballava com a bàrman al bar de Leicester «Magazine» un lloc popular de música local. La banda va donar el seu primer concert al Leicester O'Jays. A principis dels 90, quan el cantant Morrissey va ser sent vilipendiat per la premsa musical del Regne Unit després de denúncies de racisme, Cornershop va ser convidada a comentar i la revista Melody Maker va publicar una història de la banda cremant una foto del cantant davant de les oficines d'EMI.


El seu primer EP, In The Days of Ford Cortina, que es va vendre «en un vinil de color curri», va ser una barreja de noise pop amb tints indis. El seu so es va anar suavitzant una mica després de la publicació del seu àlbum debut Hold On It Hurts el 1994, descrit per Trouser Press com «un festival del pop amb càrrega política, deu pistes de plaers sorollosos que barregen comentari social incisiu amb una bona subjecció de post -punk britànic». L'àlbum va impressionar David Byrne i va signar Cornershop al seu segell Luaka Bop. David Chambers va deixar la banda el 1994, i el 1995 van llançar el single «6 a.m. Jullander Shere», l'àlbum Woman's Gotta Have It i una gira pels Estats Units, incloent algunes dates a Lollapalooza. La banda també va recórrer Europa amb Beck, Stereolab i Oasis.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila