Counting Crows




Counting Crows és una banda nord-americana de rock alternatiu originària de Berkeley, Califòrnia. Va aconseguir gran notorietat a mitjans de la dècada dels 90, arran del llançament del seu àlbum debut August and Everything After i gràcies a l'èxit "Mr. Jones".


El cantant Adam Duritz i el guitarrista David Bryson (tots dos membres de la banda The Himalayans) van formar Counting Crows a San Francisco el 1991.


L'origen del nom Counting Crows (traducció literal en espanyol: Contando Cuervos) prové d'una rima infantil que apareix a la pel·lícula Signs of Life i que Adam Duritz va incloure a la cançó "A Murder Of One", on canta: I dreamt I saw you walking up hillside in the snow / Casting shadows en el winter sky as you stood there counting crows" ("vaig somiar que et vaig veure pujant un turó, a la neu / traçant ombres sobre el cel hivernal, mentre estaves allà parada, comptant corbs"). La rima: "One for sorrow Two for joy / Three for girls and four for boys / Five for silver Six for gold and / Seven for secret never to be told" ("Un per la tristesa, dues per la alegria, tres per les nenes i quatre pels nens, cinc per la plata, sis per l'or, set per un secret que mai no serà comptat").


El 1993 la banda havia crescut amb Duritz, Bryson, Matt Malley al baix, Charley Gillingham als teclats i Steve Bowman en la percussió fent-se molt comuns en l'escena musical de l'àrea de la Badia de San Francisco.


Des del començament, els Counting Crows es van enfocar en participacions en viu fins que debuten amb l'àlbum August and Everything After, produït per T-Bone Burnett. I és quan la banda va començar a fer intensos tours del 1993 fins al 1994 al costat d'artistes com Cracker, The Cranberries, Bob Dylan, Els Llops, Jellyfish, i Midnight Oil. El disc es converteix en un dels àlbums de més ràpida venda des del Nevermind de Nirvana. Les vendes s'estimen en 7 milions de còpies.


Al desembre de 1993, MTV va començar a promocionar el vídeo de "Mr. Jones" convertint-se en un èxit inesperat. La cançó tracta sobre el baixista de la seva antiga agrupació, The Himalayans, amic de la infantesa de Duritz i descriu el desig dels músics per assolir els seus somnis.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila