Crazy Cavan and the Rhythm Rockers



Crazy Cavan 'n' the Rhythm Rockers (també conegut com a Crazy Cavan and the Rhythm Rockers, Cavan & The Rhythm Rockers, Crazy Cavan & The Rhythm Rockers) va ser una banda de rockabilly gal·lesa associada a l'escena Teddy Boy. La banda es va formar el 1970 i encara feia gira i enregistrava activament abans de la mort del líder Cavan Grogan el 2020.

La banda va aparèixer a la pel·lícula de 1980 Blue Suede Shoes, que detallava el renaixement de l'escena de la música rock and roll dels anys 50 en aquell moment.

La primera encarnació de la banda es va formar a Newport, Gal·les del Sud, l'any 1964 per Cavan Grogan (veu), Lyndon Needs (guitarra solista) i Terry Walley (guitarra rítmica) sota el nom de "Screamin' Count Dracula and the Vampires".


L'any 1968, juntament amb Brian Thomas (piano) i Don Kinsella (baix), van prendre el nom de "The Sundogs" que van agafar en préstec d'Alan Freed, conegut com "Moondog" i el van combinar amb el seu gust per Sun Records, un disc. segell els llançaments que solien comprar en aquell moment. Després, l'any 1970, amb la incorporació de Mike Coffey (bateria), van prendre el nom de "Crazy Cavan 'n' the Rhythm Rockers", nom que ha perdurat.


El 1973, la banda va formar el seu propi segell discogràfic, Crazy Rhythm Records (anomenat així per la seva pròpia descripció de la seva música) i va llançar el seu senzill debut, "Teddy Boy Boogie" (amb el suport de "Bop Little Baby"). El 1975 van publicar el seu primer àlbum Crazy Rhythm amb el segell holandès Rockhouse. El 1976, van signar amb Charly Records al Regne Unit i van publicar el seu segon àlbum, Rockability. La banda va continuar tocant en directe, la seva darrera actuació va ser a l'Annual Rockers Reunion a Reading el 18 de gener de 2020.


Cavan Grogan va morir el 15 de febrer de 2020, als 70 anys. Va deixar tres fills i tres néts.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila