Deacon Blue



Deacon Blue és una banda escocesa de pop rock formada a Glasgow durant l'any 1985. La formació de la banda està formada pels vocalistes Ricky Ross i Lorraine McIntosh, el teclista James Prime i el bateria Dougie Vipond. La banda va llançar el seu àlbum debut, Raintown, l'1 de maig de 1987 al Regne Unit i als Estats Units el febrer de 1988. El seu segon àlbum, When the World Knows Your Name (1989), va ocupar el primer lloc de la llista d'àlbums del Regne Unit durant dues setmanes, i incloïa "Real Gone Kid", que es va convertir en el seu primer senzill top ten a la llista de singles del Regne Unit i va arribar al número u a Espanya.


Deacon Blue va llançar el seu quart àlbum, Whatever You Say, Say Nothing, el 1993. La banda es va separar el 1994, després del qual Vipond va començar una carrera a la televisió. Cinc anys més tard, la banda va fer un concert de reunió, i això va donar lloc a un nou àlbum, Walking Back Home, amb la banda treballant ara a temps parcial. La banda va llançar un altre àlbum, Homesick, el 2001. Tot i que Graeme Kelling va morir de càncer de pàncrees el 2004, la banda ha continuat i el 2006 va veure que Deacon Blue va tornar a l'estudi per gravar tres temes nous per a un àlbum de singles, inclòs el tema "Bigger than". Dinamita". El següent àlbum de Deacon Blue va ser The Hipsters, el 2012. La banda va llançar un altre àlbum, A New House, el setembre de 2014. Believers, va ser llançat el setembre de 2016. El 31 de març es va publicar una gravació del concert del seu retorn a Barrowlands, Glasgow. 2017.


El novè àlbum d'estudi de la banda City of Love es va publicar el 6 de març de 2020. Al febrer de 2021, van llançar el seu desè àlbum d'estudi titulat Riding on the Tide of Love amb èxit comercial al Regne Unit.


A partir del 2020, les vendes totals d'àlbums de Deacon Blue van ser de set milions,[5] amb dotze singles dels 40 millors del Regne Unit, juntament amb dos àlbums número u al Regne Unit.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila