Def con Dos



Def Con Dos és un grup musical espanyol, format a Vigo el 1988, tot i que establert a Madrid des de poc temps després. Van ser un dels grups pioners a practicar el hip hop en espanyol, juntament amb formacions com DNI, Jungle Kings, QSC, MC Randy i DJ Jonc, Màsters TDeK o Sindicat del Crim. Posteriorment van evolucionar cap al rap metall, en un desenvolupament estilístic on també van ser pioners. Les seves lletres tenen un fort component de compromís social i connotacions polítiques i es caracteritzen per la ironia i els jocs metafòrics de doble sentit.


Es van formar al Nadal de 1987 per iniciativa de Julián Hernández de Sinistre Total, molt interessat aleshores per l'innovador so hip hop dels grups Public Enemy, Run DMC i Beastie Boys. Per a aquell projecte, que inicialment no tenia intencions de continuïtat, va fitxar Peón Kurtz i César Strawberry.


Van planificar un únic concert que van oferir en un local nocturn de Vigo anomenat El Manco el 5 de gener de 1988, on van oferir un petit repertori amb adaptacions de cançons de grups americans i aquella nit van utilitzar el nom Freddy Krueger i Los Masters de l'Univers.

Satisfets amb el resultat de l'actuació, uns mesos després van decidir continuar amb el projecte, canviant-li el nom per Def Con Dos, en referència a un dels estats d'alerta de seguretat nacional a l'escala utilitzada pel Pentàgon. En aquell moment va començar la primera etapa del grup, centrada en el so hip hop i que va deixar tres enregistraments: Primer assalt (maqueta, Enregistraments taponats, 1988), Segon assalt (mini-LP, DRO, 1989) i Tercer assalt (àlbum, DRO, 1989). En aquests enregistraments van participar músics i tècnics amics de Julián Hernández, combinant la utilització de programacions, samples i instruments reals propis del rock. Les veus principals se les repartien els tres components inicials, si bé a Tercer assalt van comptar amb dos vocalistes més.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila