Demis Roussos



Artemios Ventouris-Roussos (grec: Αρτέμιος Βεντούρης-Ρούσσος, Alexandria, 15 de juny de 1946-Atenes, 25 de gener de 20152), conegut en l'àmbit artístic com Demis Roussos, nascut a Demis Roussos. Es va fer conegut formant part del grup de rock progressiu Aphrodite's Child, però després va triomfar com a solista, venent més de seixanta milions de discos a tot el món i conegut per la seva exòtica actuació lluint cabell llarg, barba i àmplies túniques.


Va néixer a Egipte, fill d'una família grega expatriada. Els seus pares, Giorgios i Olga, també van néixer en aquest país i van créixer a Alexandria. Ell era guitarrista clàssic i tots dos esposos participaven en un grup de teatre amateur grec a Alexandria, un dels tres grups d'aquest tipus que hi havia a la comunitat grega. Quan era petit, Demis va estudiar música i va cantar al cor bizantí de l'església grega de la ciutat. A l'ambient llavors cosmopolita de l'antiga ciutat portuària també es va veure influenciat pel jazz i la música tradicional àrab. Després de perdre-ho tot, a causa de les polítiques del govern de Gamal Abdel Nasser, els Roussos van tornar a Grècia després de la Guerra de Suez.


Després de tornar a Grècia, Demis es va integrar en diversos grups musicals començant per The Idols, quan tenia 17 anys; després va passar a We Five ia altres bandes relativament destacades i de cert èxit a Grècia.


Va aconseguir certa notorietat el 1968, quan es va unir a la banda de rock progressiu Aphrodite's Child, inicialment en veu i després com a baixista i cantant. La seva distintiva veu operística va donar impuls a la banda fins a destacar-la amb èxit en l'àmbit internacional amb el seu últim àlbum 666, el qual va venir a convertir-se en un clàssic de culte per als melòmans.


Després de la dissolució d'Aphrodite's Child, Demis va continuar gravant esporàdicament amb el seu cosí i company de banda, el també destacat músic i tecladista Vangelis. Van gravar junts en 1977 l'àlbum Magic, el major èxit del qual va ser «Because», coneguda en espanyol com «Morir al costat del meu amor», gravada en set idiomes en total. L'àlbum Demis (1982), que va incloure La teva llibertat —adaptació vocal del tema Race to the end, part de la banda sonora del film guanyador de l'Óscar Carros de Fuego— apareix a la banda sonora de la pel·lícula Blade Runner ( 1982), finalment, el 1984, l'àlbum Reflection.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila