Eddie Money



Edward Joseph Mahoney (Brooklyn, Nova York, 21 de març de 1949; Los Angeles, Califòrnia, 13 de setembre de 2019), més conegut pel seu nom artístic Eddie Money, va ser un músic, cantant i guitarrista nord-americà. Els seus treballs més coneguts van ser els senzills "Two Tickets to Paradise", "Take me Home Tonight" i l'àlbum Can't Hold Back


Eddie Money va néixer al si d'una família catòlica a Brooklyn. El seu avi, pare i germans van ser membres del Departament de Policia de Nova York. Al principi, Money anava en camí de convertir-se també en policia, però el 1970 es va començar a interessar per la música. Un cop acabada la seva formació com a policia i, posteriorment, la seva renúncia a aquesta vocació, es va traslladar a Berkeley, Califòrnia, i es va convertir en algú regular a la zona de clubs, on finalment va obtenir l'atenció suficient per garantir un contracte d'enregistrament amb Columbia Records.


A finals de la dècada de 1970, Money va aconseguir figurar als charts amb les cançons Baby Hold On i Two Tickets to Paradise. Va aprofitar l'auge del canal MTV al començament dels anys 1980 per presentar els seus videoclips Shakin' i Think I'm in Love, però la seva carrera va començar a declinar després d'un àlbum que no va aconseguir l'èxit esperat el 1983, sumat a la seva recent addicció a les drogues.


Money va tornar a les llistes d'èxits el 1986 amb el seu aplaudit Can't Hold Back. La cançó «Take Me Home Tonight», en què va realitzar un duet amb Ronnie Spector, va aconseguir figurar al Top 100 de Billboard aquell mateix any. Una altra cançó destacada del disc va ser I Wanna Go Back. El músic va ubicar una nova cançó al Top 10, Walk on Water (1988), però el 1992 va registrar la seva última aparició a les llistes amb I'll Get By. Durant les dècades del 1990 i el 2000, Money va seguir publicant àlbums d'estudi i recopilacions.


Des del 1992 es va encarregar d'obrir tradicionalment el concert d'estiu al Teatre DTE Energy Music a Clarkston, Michigan. Al gener de 2010 va tocar alguns dels seus èxits al Liberty Bowl.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila