El Canto del Loco



El Canto del Loco va ser un grup espanyol de música pop rock. Va ser creat el 1995 per Dani Martín i Iván Ganchegui (qui abandonaria el grup el 2002), i anys després acabarien per ser cinc membres. Influïts principalment per altres grups espanyols de la dècada de 1980 i amb cinc àlbums d'estudi, El Canto del Loco ha aconseguit vendre més d'un milió de còpies al mercat, convertint-se en un dels grups musicals més importants del panorama espanyol al seu moment .


El febrer del 2010 la banda en va anunciar la separació, ja que els membres del grup volien seguir la seva carrera individualment.


Els orígens del grup són a l'escola d'art dramàtic Cristina Rota, on Dani Martín estudiava des del 1995, quan tenia 18 anys. Allà va conèixer Iván Ganchegui, que tocava la guitarra, i amb qui, després de descobrir que tots dos compartien els mateixos gustos musicals, va muntar un grup. Tots dos eren admiradors de Radio Futura i sobretot de la seva cançó El cant del gall, cosa que els va portar a batejar el grup com El Canto del Loco. Durant aquests començaments, el grup, a més dels dos fundadors, incloïa una noia a la bateria, un baixista i un altre guitarrista. Tot i això, aquest últim va abandonar el grup per falta de temps,6 i, el dia abans del seu primer concert, David Otero, cosí de Dani, es va unir al grup com el seu substitut.


Poc després, la baterista i el baixista també van decidir abandonar el grup. En substitució de la baterista, va aparèixer Jandro Velázquez, un electricista que era fill d'uns amics dels pares de Dani i que aquest va conèixer en un certamen de flamenc. Chema Ruiz, un càntabre que estudiava fisioteràpia a la universitat de David i que era amic d'un amic seu, va ocupar el lloc de baixista. A partir de llavors, els cinc components van començar a reunir-se en una nau industrial d'Algete (Madrid) per assajar, i els amics els servien de crítics.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila