El Petit de Cal Eril



El Petit de Cal Eril (Guissona, 5 d'octubre de 1981), àlies de Joan Pons Villaró, és un músic i productor català amb un estil musical entre el folk-rock i la psicodèlia. Va començar la seva carrera l'any 2007 i des de llavors ha publicat nou discos de llarga durada.


Originari de la Segarra, Joan Pons de Ca l'Eril, es va donar a conèixer amb la maqueta Per què es grillen les patates?, autoproduïda i autoeditada el 2007 i guardonada amb el premi a la creativitat del TR3SC; que l'any 2012 seria reeditada en vinil. En aquesta primera fase, Pons s'acompanyava de David Paco (baix), Lluís Rueda (sorolls), Dani Díaz i Dani Domene (percussions).


El seu primer disc oficial fou ...i les sargantanes al sol (Bankrobber, 2009), enregistrat per ell mateix a la casa pairal, on destaquen temes propis com I tantes figues (amb videoclip oficial) o Mandolines tralarí al costat de revisions de cançons populars com La Caterineta per la Mercè o Ton pare. Abans d'estrenar-lo a la Sala Apolo, el Petit ja havia debutat en directe a l'Espacio Movistar o al festival PopArb; durant tot el 2009 i part del 2010.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila