Els Pets




Els Pets és un grup de rock català i pop rock originari del poble de Constantí (Tarragonès). Els seus components són Lluís Gavaldà a la veu i guitarra, que n'és també el principal compositor, Joan Reig a la bateria i Falin Cáceres al baix. Amb més de tres dècades de trajectòria són considerats com un dels grans referents de la música pop catalana, amb una evolució sonora que va transitar en els seus inicis pel rock irreverent i festiu per reinventar-se més tard cap al pop d'autor costumista amb lletres d'alta qualitat literària. Al trio fundador oficial s'hi sumen actualment tres músics més: Joan Pau Chaves (teclats) amb el grup des del 2001, Jordi Bastida (guitarra) i Marcel Cavallé (guitarra).


El primer concert d'Els Pets fou el 24 de desembre de 1985, a Constantí. Part dels integrants procedien d'un grup anterior anomenat "Condons adulterats", del qual formaven part els tres membres actuals i el cantant Ismael Sabate. De fet, alguns dels temes inicials d'Els Pets provenien d'aquest grup. Des dels inicis, van presumir dels seus orígens de comarques, tot reivindicant un rock amb denominació d'origen no urbana. En aquest sentit, la seva música es podia integrar dins de l'etiqueta rock agrícola, ideada pel periodista Pep Blay. Després d'una estada d'en Lluís als Estats Units d'Amèrica el guitarrista Ramon Vidal s'hi va incorporar, esdevenint el quart membre. A més, també hi participaven les "Llufes" Annabel Gavalda (germana del cantant) i Maria van Liew, que tocaven l'orgue, el piano i feien les segones veus; i una secció de vents coneguda com els "Vents de Baiona", els membres de la qual havien estat membres de "l'Orquestra Parsimonia", on havia tocat Joan Reig.


Amb aquesta formació van gravar el primer disc (Els Pets), que incloïa cançons com No n'hi ha prou en ser català, Qui s'ha llufat, Ella m'estima i Vespre, tema acústic que tanca el disc i que esdevindria un dels primers himnes del grup.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila