Europe



Europe és una banda Sueca de rock, fundada a la localitat d'Upplands Väsby, un suburbi d'Estocolm, el 1979 sota el nom de Force pel vocalista Joey Tempest i el guitarrista John Norum. El seu estil incorpora elements del hard rock i el heavy metall. Durant els '80 i principis dels '90 van estar influenciats pel glam metall de l'època, encara que el seu so estava més proper al metall melòdic. Des del seu retorn el 2003 i fins a l'actualitat, la seva música va madurar allunyant-se del so que els havia caracteritzat durant els vuitanta, adoptant un estil menys comercial i més arrelat a l'heavy metall. En total, Europe ha llançat onze àlbums d'estudi, tres àlbums en concert, tres reculls i disset vídeos musicals.


Europe va aconseguir reconeixement internacional a la dècada dels 80 amb el seu tercer àlbum The Final Countdown (1986), amb un notable èxit comercial i va vendre més de 15.5 milions de còpies només als Estats Units. La banda va ser un dels més reeixits espectacles de rock a la dècada i va vendre més de vint milions d'àlbums en aquest país i més de 60 milions d'àlbums arreu del món. El grup va tenir en total dos discos al Top 20 a la llista de Billboard 200 (The Final Countdown i Out of This World) i dos senzills al Top 10 de Billboard Hot 100 ("The Final Countdown" i "Carrie").


Arran de la significativa pèrdua de popularitat que va afectar el gènere a inicis dels 90, Europe es va prendre un llarg recés el 1992, reunint-se temporalment en una única presentació a Estocolm, per a una celebració de l'any nou el 1999.


L'anunciada i esperada reunió oficial va tenir lloc el 2003. Des d'aleshores, i sota un nou estil, han publicat sis discos més: Start from the Dark (2004), Secret Society (2006), Last Look at Eden (2009), Bag of Bones (2012), War of Kings (2015) i Walk the Earth (2017).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila