Foxygen




Foxygen és un duo de música nord-americà, format per Sam France (teclat, veu) i Jonathan Rado (guitarra, baix, teclat, orgue, percussió, sintetitzador, mellotron). Han llançat a la data sis àlbums i diversos EP autoeditats.

France i Rado van créixer a Westlake Village, un suburbi de Los Angeles, i van començar la banda el 2005 quan tenien 15 anys i eren estudiants de primer any de secundària. A més de compartir un amor voraç pels àlbums clàssics dels Ramones a Led Zeppelin, tots dos es van unir per una inspiració compartida després de veure el documental de rock Dig junts. Saber que Anton Newcombe, el cervell darrere de la massacre de Brian Jonestown i el tema clau de la pel·lícula, va tocar fins a 75 instruments diferents als àlbums de la seva banda va inspirar els joves a aprendre tants instruments diferents com fos possible. La parella va treballar en uns deu àlbums autodistribuïts i gravats a casa els dies d'escola secundària, i finalment es van separar quan va arribar el moment d'anar-se'n a la universitat. France se'n va anar a l'oest a Olympia mentre que Rado va anar a Nova York, i tots dos van tocar en altres bandes, sentint-se majoritàriament insatisfets amb els seus nous projectes.


France va fer un breu viatge a la costa est el 2011 i Foxygen va construir l'esquizofrènica i amarada de "Stons Take the Kids Off Broadway". L'àlbum es va llançar a l'estiu de 2012 al mega segell independent Jagjaguwar.


Un llargmetratge més realitzat va seguir a principis del 2013 en la forma de We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic, produït per Richard Swift. Va aconseguir el número 76 al Billboard 200, i la banda aviat es va trobar de gira internacional sense parar, amb France desenvolupant una reputació de pallassades antagòniques i, de vegades, violentes.


Foxygen va seguir els seus dos primers àlbums aclamats per la crítica a fins de 2014 amb l'àlbum doble densament farcit "... And Star Power", que va tornar el 2016 amb Hang. Amb contribucions addicionals de Lemon Twigs i Steve Drozd de Flaming Lips, aquest últim els va fer acompanyar per una orquestra simfònica.


Tornant a les formes i els estils de rock clàssic del treball anterior de Foxygen, el cinquè àlbum Seeing Other People va arribar amb l'anunci d'una pausa indefinida de les gires.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila