Garth Brooks



Troyal Garth Brooks (Tulsa, 7 de febrer de 1962) més conegut com a Garth Brooks, és un cantant i compositor de música country nord-americà. Segons la RIAA, és l'artista amb més venda de discos en solitari als Estats Units, per davant de Elvis Presley i se situa en segon lloc, només darrere dels Beatles, amb 138 milions d?unitats venudes. També és un dels artistes que més discos ha venut a tots els temps, amb 160 milions de discos.


Garth Brooks ha llançat sis àlbums que van aconseguir la certificació de premis de la RIAA als Estats Units: Garth Brooks (10 × platí), No Fences (17 × platí), Ropin' the Wind (14 × platí), The Hits (10 × platí), Sevens (10 × platí) i Double Live (21 × platí). Des del 1989, Garth Brooks ha llançat 21 discos en total, que inclouen: 11 àlbums d'estudi, 1 àlbum en viu, 3 àlbums recopilatoris, 3 àlbums de Nadal i 3 caixes recopilatòries, juntament amb 77 senzills. Va guanyar diversos premis a la seva carrera, entre els quals destaquen 2 Premis Grammy, 17 Premis American Music (incloent l'«artista dels 90») i el Premi RIAA per ser l'artista en solitari que més discos ha venut del segle als Estats Units .​


Molest pels conflictes que la seva carrera ocasionava a la seva vida familiar, Garth Brooks va anunciar la seva retirada el 2001 i va desaparèixer de l'escena amb tanta rapidesa com havia arribat. Els seus fans el segueixen considerant una llegenda viva. Tot i això, el 2005 va decidir sortir de la retirada i el lloc escollit va ser Las Vegas, particularment l'hotel Wynn.


El 2009, va començar el residency show, Garth at Wynn, al Teatre Encore de Las Vegas, que va finalitzar el gener del 2014. Després de la conclusió d'aquest espectacle, Garth Brooks va anunciar la seva firma amb Sony Music Nashville el juliol del 2014. Al setembre de 2014, va començar el seu retorn amb la gira, The Garth Brooks World tour, acompanyat de la seva esposa i músic Trisha Yearwood. El seu àlbum més recent, Man Against Machine, va ser llançat l'11 de novembre de 2014, en exclusiva a la seva botiga de música en línia, GhostTunes.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila