Gilbert O'Sullivan



Raymond Edward O'Sullivan (Waterford; 1 de desembre de 1946), conegut com a Gilbert O'Sullivan, és un cantant i compositor irlandès. Entre les seves cançons més recordades hi ha els seus èxits dels setanta; Alone Again (Naturally), Clair i Get Down La revista Record Mirror el 1972 el va situar com el millor cantant britànic masculí.


El seu pop calmat amb sofisticats arranjaments orquestrals i soft-rock de fàcil escolta va conquistar al començament dels anys 1970 les llistes de vendes britàniques amb el seu melós i elegant procedir melòdic i la seva aguda capacitat com a lletrista.


O'Sullivan va néixer a Waterford, Irlanda, sent el segon fill de sis germans. La seva família va decidir emigrar el 1953 a Swindon, ciutat pertanyent al comtat Wiltshire, a Anglaterra. Allí, es va formar a l'escola St Joseph's, on va desenvolupar el seu interès indeleble per la música i l'art. Després a l'acadèmia d'art de Swindon, va aprendre a tocar la guitarra i posteriorment el piano. A més, va tocar la bateria en una banda anomenada Rick's Blues creada per Rick Davies (fundador de la banda de rock progressiu Supertramp). Altres bandes en què va participar mentre va romandre a l'acadèmia van ser The Doodles i The Prefects. Així mateix, Gilbert va començar a compondre cançons, sent la primera "Ready Miss Steady".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila