Gloria Estefan


 Glòria María Milagrosa Fajardo García (L'Havana, Cuba, 1 de setembre de 1957), coneguda artísticament com a Gloria Estefan, és una cantautora, actriu i empresària cubanonord-americana.

Al llarg de la seva carrera s'estima que ha venut de 90 a 100 milions de discos a tot el món, formant part de la llista d'artistes musicals amb més vendes. També se la considera com l'artista llatinoamericana que va establir les bases per a tota una generació d'artistes llatins al panorama musical anglosaxó.


Ha guanyat múltiples premis i reconeixements; entre ells, set premis Grammy. Posseeix una estrella al passeig de la fama de Hollywood. El diari britànic The Sun la va ubicar al lloc número 13 de les 50 cantants que mai seran oblidades.


Va néixer a l'Havana l'1 de setembre del 1957, néta d'emigrants asturians. A penes comptava amb setze mesos quan la seva família, per raons polítiques, va abandonar l'illa allotjant-se a Miami, ja que el seu pare en aquell temps era guardaespatlles de l'esposa del dictador Fulgencio Batista. Uns anys després es van mudar a Texas, on va néixer la seva germana Rebecca.


Després de cursar estudis de psicologia a la universitat, es va unir a un grup que tocava música llatina, on va començar a cantar. Després de diversos concerts, va entrar a formar part del grup d'Emilio Estefan com a cantant, canviant el nom del grup pel de Miami Sound Machine. Gloria Estefan i Emilio es van casar el 1978. El 1980 va néixer el primer fill de la parella, Nayib. Aquest mateix any va morir el pare de Gloria. També el 1980, van començar a publicar els seus primers treballs: Renacer, Miami Sound Machine, Imported. En aquests discos es barrejaven sons llatins amb lletres en espanyol i en anglès.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila