Hamilton Bohannon



Hamilton Frederick Bohannon (7 de març de 1942 - 24 d'abril de 2020), sovint acreditat i conegut professionalment simplement com a Bohannon, va ser un percussionista, líder de banda, compositor, arranjador i productor discogràfic nord-americà, que va ser una de les figures principals de la discoteca dels anys setanta. música.


Va néixer a Newnan, Geòrgia, i va aprendre la bateria a l'escola. Va començar a tocar en bandes locals, una de les quals comptava amb el guitarrista Jimi Hendrix, abans de graduar-se al Clark College amb una llicenciatura en música i educació secundària. Després d'un breu període com a professor d'escola, el 1964 va ser reclutat com a bateria a la banda de gira de Stevie Wonder, de 13 anys. Es va traslladar a Detroit el 1967, on va ser emprat per Motown com a líder i arranjador de Bohannon & The Motown Sound, que va donar suport a molts dels principals artistes de la gira del segell, com Stevie Wonder, Smokey Robinson, Marvin Gaye, The Temptations. , Diana Ross i les Supremes, els Four Tops i altres.


Quan Motown es va traslladar de Detroit a Los Angeles, Bohannon es va quedar per formar el seu propi conjunt, amb membres de la banda local The Fabulous Counts i amb músics com Ray Parker Jr. i Dennis Coffey. Va signar l'any 1972 amb el segell Dakar dirigit pel productor Carl Davis, i va publicar el seu àlbum debut Stop & Go a principis de 1973. Aquest va ser seguit de cinc àlbums més per al segell durant els dos anys següents, en els quals va "perfeccionar la seva fórmula de accents de baix pesats i sorollosos i ritmes agressius". Tot i que diverses de les seves cançons eren èxits de clubs, va tenir un èxit limitat a les llistes. El seu primer senzill d'èxit, el 1974, va ser "South African Man", que va arribar al núm. 78 a la llista Billboard R&B, però va tenir més èxit al Regne Unit, on va arribar al núm. 22 a la llista de singles del Regne Unit. Va ser seguit el 1975 per "Foot Stompin Music" -el seu únic disc que va arribar al Billboard Hot 100 dels Estats Units- i "Disco Stomp", el seu major èxit al Regne Unit on va arribar al número 1. 6.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila