Ilegales



Els Ilegales és un grup musical espanyol format a Astúries. Tot i ser una banda de rock, Il·legals compten amb influències diverses, i les seves àcides lletres els han convertit en una referència per a grups del seu propi estil, a més de ser un dels millors productes musicals de l'Espanya dels anys 80.


El començament del grup es remunta al 1977, quan els germans Jorge i Juan Carlos Martínez, juntament amb David Alonso, formen el trio Madson, que dos anys més tard canviaria el seu nom a Los Metálicos. Joan Carles abandona posteriorment la banda, sent reemplaçat per Íñigo Ayestarán al baix. En aquest moment es rebategen com a "Il·legals".


El 1981 guanyen el concurs rock Ciutat d'Oviedo, cosa que els dóna dret a participar en l'enregistrament d'un disc col·lectiu, en aquest cas amb els temes Europa ha mort, La festa i Princesa equivocada. Pocs mesos més tard publiquen un senzill amb La pasta a la mà i Revuelta juvenil a Mongòlia. El 1982 el productor Paco Martín aconsegueix que graven el seu primer treball. En aquest disc, titulat Ilegales, Jorge Martínez ja mostra la seva peculiar forma de compondre, buscant frases contundents i lapidàries, que reflecteixen una mirada nihilista sobre un món marginal i de carrer, on són omnipresents la fatalitat i la violència, que fan que els febles solin acabar malament; amb aquestes lletres de crítica social descarnada, que caracteritzen cançons com ara Temps nous, temps salvatges o Jo sóc qui espia els jocs dels nens, s'alternen textos surrealistes, presidits pel cinisme, l'humor negre o la provocació, com es pot comprovar en temes com Problema sexual o Heil Hitler!

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila