José Luis Perales



José Luis Perales Morillas (Castejón, Conca; 18 de gener de 1945) és un cantant, compositor, productor i autor espanyol. És un dels autors més prolífics i reeixits a l'escena espanyola. Les lletres són poemes que parlen de l'amor, la nostàlgia i la pau. Ha realitzat 27 produccions musicals i ha registrat més de 510 cançons a la Societat General d'Autors d'Espanya (SGAE). Ha venut més de 55 milions de discos.


Va passar els primers 16 anys de vida a la seva ciutat natal, i el 1961 es va mudar a Sevilla amb el mestre Adrián Sevilla, per cursar estudis d'electrònica a la Universitat Laboral de Sevilla. Després de concloure el mestratge industrial es va traslladar a Madrid per estudiar peritatge, compaginant els seus estudis amb la seva feina com a electricista i neta botins. Durant els temps d'estudiant va començar a escriure cançons; al principi componia només per a altres intèrprets, fins que el productor Rafael Trabucchelli el va convèncer de gravar les seves cançons.


Amb més de 45 anys al món de la música, ha rebut un premi amic com a «reconeixement a la seva trajectòria artística». El seu debut va ser amb Les meves cançons (1973). Ha rebut més de 100 discos d'or i de platí. La seva cançó «Perquè te'n vas», popularitzada per Jeanette, ha estat versionada per més de 40 artistes a França, Alemanya, Anglaterra, Japó, fins al 2004. Només d'aquesta cançó va vendre més de 6 milions de còpies a Alemanya Occidental i Àustria.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila