Julio Iglesias


Julio José Iglesias de la Cova (Madrid, 23 de setembre de 1943), més conegut com a Julio Iglesias, és un cantant, compositor, músic, productor, exfutbolista, advocat i empresari espanyol nacionalitzat nord-americà.


És acreditat com l'artista llatí més reeixit de la història. El 1983 va ser reconegut com l'artista que més discos ha venut en més idiomes al món, i el 2013 com l'artista llatí que més música ha venut en la història. És reconegut també com el cantant europeu amb més èxit comercial a nivell internacional fins avui. En 2006 va ser destacat com l'artista de música llatina més venut en la categoria masculina amb vendes de 250 milions de dòlars nord-americans, certificades pels Guiness World Records (equivalent a 250 milions d'àlbums). Julio Iglesias ha gravat 80 àlbums i cantat en 14 idiomes, i posseeix més de 2600 discos d'or i platí certificats. S'estima que durant la seva carrera ha ofert més de 5000 concerts i ha actuat per a més de 60 milions de persones als cinc continents. L'abril del 2013 va ser guardonat a Pequín com l'artista llatí que més discos ha venut. A Espanya, el país natal, és l'artista que ha venut més discos, amb 23 milions d'exemplars.


Ha guanyat importants i prestigiosos premis de la indústria discogràfica, com el Grammy i Grammy Llatí, World Music Award, Premi Billboard, Gavina de plata, ASCAP, American Music Award i Premi Lo Nuestro entre altres. Ha estat condecorat amb la Medalla d'Or al Mèrit a les Belles Arts d'Espanya i amb la Legió d'Honor de França. Va ser nomenat Ambaixador Especial de les Arts Escèniques d'UNICEF el 1989. A més té institucionalitzat el 8 de setembre com a «Dia de Julio Iglesias» a Miami des de 1997 i es veu la seva estrella al Passeig de la Fama de Hollywood des de 1985. El 23 de abril de 2013, va entrar al Saló de la Fama dels Compositors Llatins.


El 19 de desembre de 2018, l'Acadèmia Americana de l'Enregistrament va atorgar a Julio Iglesias el Grammy Lifetime Achievement Award, un premi especial dels Premis Grammy que premia els intèrprets solistes o en grup que durant la seva vida han fet una contribució excel·lent al camp del registre discogràfic.


Segons el llibre Riquíssims, del periodista Jesús Salgado, Julio Iglesias és la novena fortuna d'Espanya, amb un patrimoni estimat de 5.200 milions de dòlars el 2009.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila