La Guardia



La Guàrdia és una banda de música rock que es va formar a la ciutat de Granada (Espanya) a la primera meitat dels anys 80.


La seva carrera es divideix en dues etapes: una primera des del 1983 fins al 1997 i una altra des del 2003 fins avui. Durant tota ella han aconseguit vendre més d'un milió i mig de còpies i és considerada per la crítica especialitzada com una de les formacions més importants de la història del rock a Espanya.


La Guàrdia es va formar el 1982 per Manuel España (cantant i guitarra), Juan Enrique Moreno (baix) i Carlos Gilabert (caixa de ritmes i teclats) sota el nom original de La Guàrdia del Cardenal Richelieu.


El 1983 fitxen amb un segell independent de Màlaga anomenat La Sepulvedana i publiquen el seu primer senzill, Les mil i una nits. Tot just es posen en circulació unes 500 còpies, que avui dia són peces de col·leccionista i que al seu moment els va servir per donar-se a conèixer com un dels grups més joves i prometedors del panorama nacional (els pares de Manuel van haver de signar per ells ja que tot just fregaven els 15 anys).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila