Leño

Leño va ser una banda espanyola de rock formada el 1978 per Rosendo Mercado, Ramiro Penas (Ex Coz) i Chiqui Mariscal. Mitjançada l'enregistrament del primer disc, aquest últim va marxar sent substituït per Tony Urbano, també procedent del grup Coz.


Sota un estil musical basat en el hard rock i influït per altres com el rock and roll, el blues o el rock progressiu es van convertir en el màxim estendard del sorgiment d'un moviment conegut com a rock urbà durant la transició espanyola.


El seu èxit comercial més gran va arribar amb la publicació del senzill «¡Que tiri la tovallola!» que arribaria a assolir el primer lloc a les llistes dels 40 Principals. Al punt àlgid de la seva carrera, després de finalitzar una gira al costat de Miguel Ríos, el grup es va dissoldre l'octubre del 1983.


Tot i la seva curta trajectòria, es van convertir en un dels grups més importants i influents del rock espanyol. Amb tres àlbums d'estudi i un àlbum en directe en el seu haver, a més d'un segon àlbum en viu publicat pòstumament; fins al 2013 havien venut mig milió de discos.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila