Lone Star



Lone Star va ser un grup barceloní de rock format el 1958 per Pere Gené (veu i líder del grup), Enric Fusté (piano), Fernando González Aribayos (bateria) i Josep María Lizandra (contrabaix). És una de les bandes més antigues de rock i de jazz d'Espanya.


L'origen de Lone Star es remunta al 1958, quan Pere Gené va retornar a Barcelona després de residir un any a Anglaterra, lloc on va viure la gran eclosió del rock and roll. Gené, que prèviament havia consolidat la seva carrera de piano i virtuosisme al Conservatori del Liceu de Barcelona, ​​va decidir tornar a la ciutat comtal amb la idea de formar un grup de rock, reunint alguns antics companys del conservatori per compondre la primera formació.​ El nom del grup va sorgir de diferents conceptes. Un era la negativa de Gené a adoptar la fórmula de precedir el nom de la banda amb l'habitual “Los”, molt en voga en aquells temps. D'altra banda, la fascinació de Gené per la Guerra de Secessió nord-americana i el blues, el va portar a batejar el grup com a Lone Star: Estrella Solitària.


Després d'un any i mig d'actuacions es van produir els primers canvis en el grup, cosa que seria habitual amb el pas dels anys, atenent l'evolució i la recerca per part de Gené d'un so millorat i d'acord amb els nous temps. Així, a finals del 1959, Fernando González Aribayos i Josep Maria Lizandra surten de la formació, i al seu lloc s'incorporen Rafael De la Vega (baix) i Enrique López (bateria). En aquella època el concepte de bolo encara no existia i Lone Star treballava diàriament a sales de festes i boîtes. En aquesta etapa inicial, el repertori del grup es basava en versions, del qual es poden destacar interpretacions de temes de Ray Charles, una cosa certament nova i inusual que sorprenia bona part del públic. Durant una actuació al Texas, local de jazz ubicat a la Plaça Reial de Barcelona, ​​un músic holandès anomenat Willy Nab va pujar a l'escenari amb la seva guitarra i va tocar un parell de temes amb el grup. D'aquesta manera, Nab va ser acollit per Lone Star i va completar la formació de la banda durant els primers anys. El quintet va quedar format per Pere Gené (veu i guitarra rítmica), Enric Fusté (piano), Willy Nab (guitarra solista), Rafael De la Vega (baix) i Enrique López (bateria).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila