Los Payos



 Los Payos va ser un grup musical espanyol de rumba i pop llatí.

Integrat per tres amics sevillans, Eduardo Rodríguez Rodway (1945), Luis Javier Moreno Salguero Pibe (1945) i José Moreno Hurtado Josele (1944), el grup va irrompre al mercat discogràfic espanyol a finals de la dècada els 60 amb cançons de rumba.


Durant un any, 1969, va estar integrat per quatre membres, després d'incorporar-se al mateix Rafael León Limón (Sevilla, 17 de maig de 1947 - † Villanueva de l'Ariscal, febrer de 2001), conegut artísticament som Rafa León.


El gran èxit els arriba en aquell mateix any del 1969 quan editen María Isabel, que es converteix en la cançó de l'estiu, i un dels èxits més grans de la dècada. Posteriorment gravarien altres discos, i el 1971 van publicar el seu únic àlbum, Lo mejor de Los Payos, però mai van tornar a assolir la repercussió de María Isabel.


Finalment, la banda va acabar dissolent-se el 1976. Josele portaria endavant una carrera com a humorista, mentre que Eduardo Rodríguez Rodway va passar a concentrar-se a la banda Triana a la qual havia ingressat el 1974 i Luis Javier Moreno Salguero s'integra a Alameda

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila