Los Pekenikes



Los Pekenikes és un grup musical espanyol que va néixer el 1959, integrat per cantants i músics espanyols, colombians i filipins, format per alguns alumnes de l'Institut Ramiro de Maeztu de Madrid, dirigits pels germans Alfonso i Lucas Sainz.


Per la banda han passat múltiples personalitats del pop dels anys 1960 com Juan Pardo, Junior, Eddy Guzmán, Felip Alcover, Pepe Barranco, Tony Luz, Pablo Argote, Pepe Nieto, Jorge Matey, Fèlix Arribas, Vicente Gasca, Ignacio Martín Sequeros, Salvador Domínguez, Álvaro Serrano Calderón, Pedro Luis García Vega i fins i tot Luis Eduardo Aute.


El grup va començar comptant amb un vocalista a les seves files, realitzant versions en castellà de temes de rock and roll anglosaxó i adaptant a aquest estil algunes cançons tradicionals espanyoles. Però, després de l'èxit de la seva versió de Los cuatro muleros, a mitjans dels anys 1960, van optar per conformar-se com un grup dedicat exclusivament al rock instrumental.


El juny de 1965 van ser teloners de The Beatles al concert ofert a Madrid després del desembarcament del grup anglès a Espanya.


El seu primer gran àlbum instrumental data de l'any 1966 i s'hi recullen grans èxits com Lady Pepa, Davant Palau o Fil de seda, entre d'altres. Altres temes cèlebres de la seva carrera musical el conformen Robin Hood, Ritme de concert, Embustero i ballarí (produïda per Tony Brito), Ombres i reixes, Arena calenta i A prop de les estrelles.


Coloms de blat de moro, versió del tema de 1969 Popcorn, original del nord-americà d'origen alemany Gershon Kingsley, va ser l'últim dels seus grans èxits, ja el 1972.


La qualitat interpretativa de moltes de les peces, així com els arranjaments emprats, fan d'aquest grup un dels més importants del pop espanyol de tots els temps.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila