Luther Vandross



Luther Ronzoni Vandross Junior, més conegut com Luther Vandross (Manhattan, Nova York, 20 d'abril de 1951 - Edison, Nova Jersey, 1 de juliol de 2005) va ser un cantant nord-americà de R&B, Soul i Gospel.


Durant la seva carrera, Vandross va vendre més de 25 milions d'àlbums i va guanyar vuit premis Grammy incloent-hi el de millor interpretació vocal masculina de R&B, en quatre ocasions. Va guanyar quatre premis Grammy el 2004, incloent-hi el guardó a la cançó de l'any per al seu senzill Dance with My Father, coescrita amb Richard Marx.


Abans de ser cantant professional Vandross va cantar els cors per a David Bowie, Roberta Flack, Carly Simon, Chaka Khan, Bette Midler, Dionne Warwick, Chic i Barbra Streisand. Durant el principi de la seva carrera, Vandross es conformava amb ser corista, compositor, productor i cantant de reserva per a altres artistes. Roberta Flack va empènyer Vandross a començar la seva pròpia carrera. Ella va creure que era un talent increïble que, a més de les seves habilitats en la composició i producció, mereixia ser escoltat cantant com a solista. Abans del seu llançament oficial, va llançar dos àlbums amb un grup de cantants que va formar, també anomenat Luther.


Als anys 1980, "The Glow Of Love" i "Searching" li van donar gran èxit conduint-lo a signar un contracte amb Epic Records, i el 1981, va fer el seu gran debut al mercat comercial amb l'enregistrament del LP "Never Too Much" . L'àlbum, que contenia la pista "A House is Not a Home" va ser doble disc de platí ràpidament, amb la cançó "Never Too Much" aconseguint el número u a les llistes de R&B.


Vandross va llançar una sèrie d'àlbums no gaire venedors durant els anys 1980. Tot i així molts d'ells van tenir gran impacte en les llistes de popularitat de R&B dels 80's.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila