Mägo de Oz



 Mägo de Oz és una banda espanyola de folk metal fundada a Madrid el 7 de juliol de 1988.


Consagrada com una de les bandes més reconegudes del heavy metal en espanyol, va saltar a l'èxit el 1998 amb l'àlbum La leyenda de La Mancha, arribant a les llistes d'èxits musicals d'Espanya amb cançons com «Molinos de viento» posteriorment, amb el seu àlbum Finisterra, «Fiesta pagana».​ La fama del grup i el seu èxit, tant en la premsa especialitzada com als mitjans convencionals a nivell nacional i internacional, especialment a Hispanoamèrica, es va fer encara major tras la publicació del disc Gaia en 2003, siendo el primer trabajo de una trilogía conceptual completada con los discos Gaia II: La voz dormida en 2005 y Gaia III: Atlantia en 2010, de igual o mayor éxito.


Destacaron la escenografía de sus conciertos, que incorpora desde barcos piratas hasta catedrales medievales, pirotecnia y varias puestas en escena inéditas en el panorama español, así como la amplia temática lírica de sus composiciones, que varia en trasfondo, sea romántico, histórico, fantástico o de crítica política i social, moltes vegades manejant històries conceptuals.


Desde 1998 (La Leyenda de la Mancha) hasta 2010 (Gaia III: Atlantia) es considerada como la época dorada de Mägo de Oz, siendo 2005 y 2006 (Gaia II: La Voz Dormida) el punto más alto de fama y reconocimiento de su història.


L'any 2008, es va entrar al disc de diamants per superar el milió de còpies venudes de tota la seva obra discogràfica únicament a Espanya. Es calcula que hauria venut més de dos milions de discos entre Espanya i Llatinoamèrica fins a l'any 2013.


A lo largo de la seva carrera, Mägo de Oz ha sufrido numerosos cambios de integrantes, siendo Txus di Fellatio y Carlos Prieto «Mohamed» els únics membres originals que continuen en la banda.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila