Maná



Maná és una banda de rock i pop llatí d'origen mexicà fundada el 1986 a Guadalajara, Jalisco. Actualment la integren Fher Olvera (guitarra rítmica, harmònica i veu líder), Juan Calleros, (baix i contrabaix), Álex González (bateria i veu) i Sergio Vallín (guitarra i veu). Ha venut més de 40 milions de discos a tothom.


L'agrupació ha guanyat quatre premis Grammy, vuit Premis Grammy Llatins, cinc MTV Video Music Awards Llatinoamèrica, cinc Premis Joventut, vint-i-quatre Premis Billboard de la Música Llatina, un Premi Billboard Icona i quinze dels Premis Lo Nuestro. A més ha obtingut múltiples premis per la seva tasca a favor de la cura de l'ambient. El 2012, els integrants de Maná van deixar la seva empremta al Passeig de Rock a Hollywood, Estats Units. Posteriorment, l'11 de febrer de 2016, Maná es va convertir a la primera banda de Rock en espanyol a rebre una estrella al Passeig de la fama de Hollywood, en reconeixement a la seva trajectòria artística.


El 2018 l'Acadèmia Llatina de l'Enregistrament (Latin Grammy) va rendir homenatge a Manà per la seva trajectòria musical, convertint-se en la primera agrupació llatina a rebre aquest honor.


La seva música fusiona diferents estils musicals com a rock suau, rock progressiu, pop llatí, balada, ritmes llatins, hard rock, ska i reggae. Al principi van rebre l'èxit comercial internacional a Mèxic, Austràlia, Sud-àfrica, Turquia, Alemanya, Israel, Índia, Vietnam i Espanya, i des de llavors han guanyat popularitat i l'exposició a tot Llatinoamèrica, Estats Units, Europa Occidental, Àsia i Orient Mitjà .

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila