Manel



Manel és un grup de música de Barcelona que canta en català. Les seves cançons barregen el pop amb música folklòrica. Van llançar el seu primer disc al mercat l'any 2008, titulat Els millors professors europeus; el segon, 10 milles per veure una bona armadura, el 2011; el tercer, Atletes, baixin de l'escenari, el 2013; el quart, Jo competeixo, el 2016 i el cinquè, Per la bona gent, el 2019. Segons alguns crítics tenen elements en comú amb altres artistes de llengua catalana com Jaume Sisa, Pau Riba o Antònia Font, i amb altres d'internacionals com Beirut o Sufjan Stevens.


Els components del grup provenen tots de la barcelonina Escola Costa i Llobera, però no es coneixien durant l'època escolar per les diferències d'edat que hi ha entre ells. Va ser al cap dels anys quan, a través d'amics o germans petits, es van conèixer i van formar el grup. Des de llavors, l'ascens és meteòric. Es van donar a conèixer al concurs de maquetes Sona9 del 2007, on van quedar finalistes i van guanyar el Premi Joventut; el premi obtingut pel segon lloc el van invertir en l'enregistrament del seu primer àlbum.


El nom de «Manel» se'ls va ocórrer casualment poc abans de presentar la maqueta al concurs Sona9. Segons ells mateixos, no té cap significat concret.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila