Maria Bethânia



Maria Bethânia Vianna Telles Veloso (Sant Amaro, Badia; 18 de juny de 1946) és una cantautora brasilera. En 13 de febrer del 1964 va estrenar la seva carrera en el concert Opinião celebrat a Rio de Janeiro. El 1965 va aconseguir la seva màxima popularitat a nivell nacional després del seu senzill Carcará.


Va néixer al si d'una família d'artistes: és germana dels [també] cantautors Caetano Veloso i Mabel Velloso a més de ser tia dels cantants Belô Velloso i Jota Velloso.


Al llarg de la seva carrera ha publicat 50 àlbums d'estudi i es troba entre els deu millors cantants de Brasil després de vendre 26 milions de còpies.


 El seu germà Caetano va ser qui la va batejar sota el nom de Maria Bethânia en homenatge al senzill homònim compost per Capiba, conegut en aquella època, i interpretat per Nelson Gonçalves.


Durant la seva infància va somiar ser actriu, però en criar-se al si d'una família lligada a la música acabaria influïda per aquests. Als 13 anys es va mudar a Salvador de Badia on va experimentar l'art bohemi de la zona. Als 16 anys, Caetano li va oferir cantar la banda sonora d?una pel·lícula, però va declinar l?oferta. No obstant a Álvaro Guimarães li va atreure la seva veu i aquest el va convidar a actuar al musical de Nelson Rodrigues: Boca d'uro de 1963 on va interpretar una samba d'Ataulfo ​​Alves.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila