Mojinos Escozios

 


Mojinos Escozíos és un grup de hard rock i heavy metall espanyol que destaca, sobretot, per les lletres de les seves cançons, que es poden considerar irreverents, humorístiques i fins i tot escatològiques. El seu estil ronda entre el hard rock i el heavy metall, encara que algunes cançons també es troben influenciades pel blues rock.


Els components del grup es van conèixer a Mollet del Vallès (Barcelona). El 1994 van formar el grup, actuant en petites sales. El 1996, una discogràfica els va proposar gravar un disc, però després va decidir no publicar-lo, a causa del contingut de les cançons.


Es van fer populars gràcies a un programa de ràdio de José Antonio Abellán ia la revista El Jueves, fet que va propiciar que, finalment, el disc es publiqués. El productor del disc va ser Esteve Coll, que treballaria habitualment amb el grup. La discogràfica Horus els va garantir la publicació dels dos primers discos.


El seu primer disc, titulat Mojinos Escozíos (el nom se'ls va acudir quan li van preguntar al baixista Zippy per un atac d'hemorroides que patia i va respondre "tinc to' el mojino escozio"1) contenia, d'una banda, cançons originals del grup, com "Jerónima", "Los cochinos" i "Montanbique", els senzills de l'àlbum, o "Oncle xulo", que serveix d'obertura als concerts. D'altra banda, contenia versions de cançons de diversos grups, com "El capellà" ("Into the Fire", de Deep Purple), "El corral" ("La Grange", de ZZ Top), "Caga ja" (" The Jack", d'AC/DC), o la que conté la nova versió del disc, "Foc" ("Fire", de Jimi Hendrix). Tot i el pessimisme del grup de triomfar al mercat, l'àlbum va aconseguir el disc d'or amb 90 000 còpies venudes.


El segon disc es va anomenar Massa gos per treballar, massa carvo par rocanró, en honor al famós disc de Jethro Tull. (Massa vells per al rock and roll, massa joves per morir). Va superar les vendes del primer treball, aconseguint el doble platí (200.000 còpies). El primer senzill, Chow Chow, va arribar a estar entre les tres cançons que més van sonar a l'estiu.


Durant aquests anys van actuar en concerts i festivals de rock als quals acudien milers de persones, destacant el festival "Barbarian Rock", a Jerez de la Frontera, on van ser els substituts d'última hora de Motörhead, el Doctor Music als Pirineus.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila